Săptămâna Altfel la Grădiniţa ”Prietenii Mei”

Săptămâna Altfel la Grădiniţa ”Prietenii Mei”

Săptămâna AltfelSă știi mai multe, să fii mai bun este un program dedicat activităţilor extracurriculare, cu scopul de a oferi preșcolarilor ocazii de învăţare neconvenţională, pentru care echipa Prietenii Mei s-a pregătit cu multă atenție. Fiecare zi propune experiențe interesante și distractive.

Luni, 18 aprilie, copiii învață ce înseamnă să fii MEDIC VETERINAR PENTRU O ZI. Medicul Veterinar Paul Grigorescu împreună cu un medic rezident şi un student al Facultăţii de Medicină Veterinară a Universităţii Spiru Haret, alături de unii dintre pacienţii lor cu lăbuțe și codițe, au fost invitații speciali ai Grădiniței. Asemeni unor adevărați medici veterinari, copiii au ocazia să se împrietenească cu animalele, să le consulte și să experimenteze empatia, emoţia pozitivă și grija faţă de tot ceea ce îi înconjoară.

În după-amiaza aceleiași zile, TEATRULUI DE PĂPUŞI ZBURDĂLICI prezintă în Sala de spectacole a Grădiniţei piesa de teatru ”Petrică şi lupul”. Personaje, costume, cântece şi, cel mai important, o lecţie despre ”a fi responsabil” şi ”a cere ajutorul”.

Marți, 19 aprilie este dedicată Jocurilor Copilăriei: ”Baba Oarba”, ”Şotronul”, ”Ţară, țară, vrem ostaşi!”, ”Rezistenţă, pace şi cadenţă” – un schimb de experienţă între copiii de ieri şi cei de astăzi, în care, bineînţeles, copiii de astăzi au fost protagonişti, iar veselia şi distracţia au fost atuuri.

Miercuri, 20 aprilie este o zi dedicată turtei dulci. Copiii vizitează Laboratorul de cofetărie/patiserie CANDY BAR BUCUREŞTI (Prelungirea Şos. Giurgiului, nr. 33A, Jilava, Ilfov), unde modelează – și gustă! – turtă dulce şi biscuiţi speciali, ca în poveşti.

Joi, 21 aprilie MICII ECOLOGIŞTI sunt în acţiune. Preșcolarii învaţă să aibă grijă de mediul înconjurător şi exersează grija pentru natură chiar în curtea Grădiniţei. Adună frunze uscate, caută crengile care trebuie îndepărtate și au grijă ca nimic să nu umbrească frumuseţea naturii. Atracţia principală a zilei este vizita la Ferma Animalelor, Pantelimon, jud Ilfov. După ce au încercat profesia de medic veterinar, copiii cunosc în mod direct animalele și viața lor de la fermă.

Vineri, 22 aprilie se organizează CARNAVALUL PRIMĂVERII. În costume variate, copiii sărbătoresc primăvara în Sala de spectacole a Grădiniței, cu o explozie de culori şi cântece. Distracţia este garantată de face-painting, jocuri, baloane și Concursul de dans.

Experiențele Altfel 2016 aduc preșcolarilor Grădiniței Prietenii Mei un plus de cunoștințe formate și dezvoltate în mod distractiv

facebook