en ACTIVITĂȚI OPȚIONALE (cluburi)

Asigurăm dezvoltarea pluridisciplinară a copiilor prin intermediul activităților opționale care completează armonios cadrul activităților didactice. Aceste activități sunt posibile datorită facilităților disponibile în Grădiniță: Complexul sportiv cu piscină interioară, Sala de gimnastică, Sala de sporturi de echipă, Sala de spectacole cu pian, Laboratorul de informatică, Laboratorul de ştiinţe Creative Science, Centrul de limbi străine, Centrul de documentare şi informare, Cabinetul de consiliere educațională şi logopedie.

Cluburile disponibile sunt organizate după cum urmează:

CLUBUL DE INFORMATICĂ „SMART KID”


Locaţia: Laboratorul de informatică

Coordonator: profesor de matematică – informatică

Preşcolarii, viitori specialişti în diverse domenii, vor să utilizeze calculatorul, noi învăţându-i să-l folosească corect şi eficient. În învăţământul preşcolar, jocul este principala formă de organizare a procesului instructiv-educativ, iar calculatorul este pentru copil un alt mod de a învăţa jucându-se. Este parte din spaţiul său socio-cultural, care îl pune în situaţia de a găsi rapid soluţii, de a se adapta la o lume în care informaţia circulă, îi influenţează limbajul şi comunicarea non-verbală şi, totul se întâmplă cu paşi repezi!

Acest Club se desfășoară în grup de maximum 10 copii.


CLUBUL DE MIŞCARE „SPORT ȘI SĂNĂTATE”


Locaţia: Sala de sporturi de echipă, sala de gimnastică, sala de spectacole, bazinul de înot interior, terenuri de sport outdoor
Coordonatori: cadre didactice de specialitate, cu merite deosebite în sport și experiență în lucrul cu preșcolarii.

 1. MiniFotbal
  2. MiniBaschet
  3. MiniHandbal
  4. MiniVolei
  5. Înot / Aquagym
  6. Tenis junior
  7. Badminton junior
 2. Gimnastică
  9. Dans modern și sportiv
  10. Balet şi mişcare scenică

Fiecare dintre ramurile de sport prezentate mai sus se poate practica individual sau în grup de maxim 10 copii.

Nevoia de mişcare a copiilor la vârsta de 2-6 ani este foarte mare. Activităţile de mişcare sistematic organizate ajută la creşterea şi dezvoltarea armonioasă a organismului copiilor, asigură un raport optim între statură şi greutate, favorizează construcţia osoasă, permit o bună dezvoltare a inimii, plămânilor şi muşchilor.

Spiritul de echipă este o calitate importantă care pregăteşte copiii pentru provocările vieţii de adult şi îi ajută să înveţe cele mai bune mijloace pentru a reuşi în viaţă. Însă nu este o calitate înnăscută, ci este un „bun” dobândit care-i învaţă despre încredere, responsabilitate, comunicare sau cooperare.

Copiii învaţă să respecte regulile, coechipierii şi adversarii, să se bucure şi să facă mişcare într-un mod organizat. Complexul sportiv al Grădiniței are dotări ultramoderne, respectă particularitățile de dezvoltare psihofizică și asigură securitatea, confortul și bucuria copiilor noștri.


Aquagym_1

Aquagym_2

Sport2

Sport1

Sport3

Sport4

CLUBUL DE GASTRONOMIE „MICII BUCĂTARI”


Locaţia: Bucătăria micilor gastronomi

Coordonator: cadru didactic cu experiență în educația integrată

Vârsta preşcolarităţii se caracterizează prin curiozitate crescută, manifestată deseori în dorinţa de a participa activ la treburile casnice. Dornici să descopere universul bucătăriei, micii gastronomi vor ajuta la realizarea unor deserturi ușoare sau a unor aperitive, fiecare copil având ocazia de a găti în bucătăria special amenajată, cu mobilier potrivit vârstei lor. Copiii își formează și dezvoltă cunoştinţe, priceperi şi deprinderi legate de alimentație și stil de viață sănătos, igienă și siguranță în bucătărie, prepararea și aranjarea mesei.

Acest Club se desfășoară în grup de 6 – 10 copii.


Club Gastronomie Micii bucatari

Buc1

Buc2

Buc3

CLUBUL DE LIMBI STRĂINE

Locaţia: Centrul de limbi străine

Coordonatori: cadre didactice de specialitate

 1. Limba engleză
 2. Limba germană
 3. Limba italiană
 4. Limba spaniolă

Aceste cursuri urmăresc să capteze atenţia, interesul şi plăcerea copiilor pentru învăţarea limbilor străine, să dezvolte capacitatea de a exprima mesaje simple prin dialoguri minimale, jocuri, poezii şi cântece. Preşcolarii dobândesc o atitudine mai degajată și mai sigură ca vorbitori de limbi străine.

Acest Club se desfășoară individual sau în grup de maximum 10 copii.


Limbi_straine_1

Limbi_straine_2

CLUBUL DE DEZVOLTARE PERSONALĂ ŞI COMUNICARE

Locaţia: Cabinetul de consiliere educațională şi logopedie

Coordonator: cadru didactic specialist

 1. „Creștem fericiți!” – activități de dezvoltare personală

Obiectivele principale ale acestor activităţi constau în exprimarea şi gestionarea eficientă a emoţiilor, relationarea pozitivă cu ceilalţi, valorificarea potenţialului personal, rezolvarea de probleme şi respectarea de reguli, dezvoltarea creativităţii şi a gândirii critice.

Acest Club se desfășoară individual sau în grup de maximum 10 copii.

 1. Logopedie

Preșcolarul este ajutat și stimulat să dezvolte limbajul receptiv și expresiv, vocabularul, inițiativa în comunicare, să se exprime clar, corect și coerent.

Acest Club se desfășoară individual.

Dezvoltare_persoanala_1

Dezvoltare_personala2

CLUBUL DE ŞTIINŢE „CREATIVE SCIENCE”

Locaţia: Laboratorul de ştiinţe al Grădiniței

Coordonator: cadru didactic de specialitate

Ştiinţele nu se mai predau ca un ansamblu de fapte, fenomene şi reguli care trebuie memorate, ci drept o cale de cunoaştere activă printr-o acţiune directă asupra lumii înconjurătoare.

Clubul Creative Science permite copiilor formarea şi dezvoltarea de priceperi şi deprinderi de lucru în laborator; să descopere, să observe şi să explice fenomene, să analizeze aspecte ale lumii inconjuratoare şi să formuleze concluzii, pornind de la ideea că cele mai uşoare şi eficiente moduri de a asimila cunoştinţe sunt observarea şi modelarea.

Acest Club se desfășoară individual sau în grup de maximum 10 copii.

Clubul_de_stiinte1

Clubul_de_stiinte_2

Clubul Creatice Science copy 2

CLUBUL DE ACTORIE „THE LITTLE STAR”

LocaţiaSala de spectacole a Grădiniței

Coordonator: actor cu experiență în lucrul cu preșcolarii

Prin artă teatrală copiii sunt învăţaţi să rostească corect cuvintele, se lucrează la dicţie, apoi începe lucrul efectiv pe scenă prin jocuri de rol. Piesele de teatru sunt puse în scenă, la început prin momente dramatice, cu texte adaptate vârstei, cu recuzita și vestimentația necesară. Și dacă decorul este pregătit, micii actori și-au învățat rolul, spectacolul e gata să înceapă!

Clubul se desfășoară în grup de maximum 10 copii.

Actorie_1

CLUBUL DE ARTĂ INTERPRETATIVĂ

Locaţia: Sala de spectacole a Grădiniței

Coordonator: cadru didactic de specialitate

Arta deschide căi spre cunoaşterea realistă prin limbajul imaginilor artistice. Prin muzică se dezvoltă sensibilitatea, gustul pentru frumos, auzul muzical și creativitatea.

Acest Club permite însușirea cunoștințelor despre muzică, instrumente muzicale și interpreți renumiți astfel încât copiii simt și trăiesc muzica ca pe o filă de poveste a vieții lor.

Activitățile se desfășoară individual (pian și canto) sau în grup de maximum 10 copii (canto / cor).

Arta_interpretativa1

CLUBUL DE ARTE Arts & Crafts

 • Pictură, modelaj, lut, argilă, nisip, colaj

Locație: Sala de activități

Coordonator: cadru didactic de specialitate

Pictura, decupajul și modelajul în argilă și lut sunt invitația către o lume în care se îmbină arta și meșteșugurile.

Copiii își pot explora interesele și pasiunile în acest domeniu. Pentru micii artiști, Arts & Crafts reprezintă o formă de exprimare și, totodată, o modalitate de stimulare a abilităților motorii fine, aptitudinilor artistice, imaginației, creativității și gustului pentru frumos.

Clubul se desfășoară în grup de maximum 10 copii.

Arts_Crafts_1

Arts_Crafts_2

CLUB ORIGAMI „Hârtia prinde viață”!

Locație: Sala Gărgărițelor

Coordonator: cadru didactic cu aptitudini specifice și experiență în educația timpurie

Arta străveche a împăturirii hârtiei ajută la dezvoltarea motrică, psiho-comportamentală și socială a copiilor. Transformarea hârtiei în forme variate – de la flori și fluturi la personaje de poveste – stimulează și modelează abilităţile motrice fine și îndemânarea, răbdarea, imaginația creatoare, abilitățile de colaborare și comunicare în grupul de copii.

Pe lângă toate acestea, origami reprezintă pentru micii creatori o metodă excelentă de distracție și relaxare!

Clubul se desfășoară în gup de maximum 10 copii.

Origami_1

Origami_2

BEAUTY CLUB „Clubul fetițelor cochete”

Locație: Sala de spectacole a Grădiniței

Coordonator: cadru didactic cu aptitudini specifice și experiență în educația timpurie

La vârsta preșcolarității se fac pași importanți în formarea imaginii de sine. Este perioada cunoașterii propriului corp și a conștientizării aprecierilor celor din jur. De aceea, acest club are ca obiectiv formarea și dezvoltarea deprinderilor de îngrijire personală, cu accent pe design vestimentar, coafuri și atenția la detaliile estetice ale propriei prezențe.

Fetițele vor învăța să asorteze culori, să folosească accesorii specifice vârstei și să facă împletituri. Pe termen lung, asemenea preocupări ajută la dezvoltarea simţului artistic, al creaţiei şi imaginaţiei.

Clubul se desfășoară în grup de maximum 10 copii.

Beauty_Club_1

CLUB LEGO „Micii arhitecți”

Locație: Sala Gărgărițelor

Coorodonatori: cadre didactice cu aptitudini specifice și experiență în educația timpurie

Știați că Lego provine din limba daneză și înseamnă „joc bun”? Copiii nu știu traducerea, dar, deși vechi de aproape 100 de ani, Lego continuă să trezească în ei micii ”constructori” și ”arhitecți”.

Sistemul aparent simplu de ”cărămizi” colorate, care pot fi îmbinate pentru a crea nenumărate modele, stimulează concentrarea atenției, imaginația, îndemânarea și abilitatea copilului de a gândi logic, a sintetiza și a crea singur. Odată transpus din imaginație în realitate, jocul Lego este gata oricând să urmeze formele noi create de fantezia micului constructor, dând viață unui tărâm de poveste.

Clubul se desfășoară în grup de maximum 10 copii.

Lego_1

Lego_2

Dintre cluburile prezentate mai sus, activitățile incluse în taxa școlară de bază sunt Limba engleză prin joc și cântec – două activități pe săptămână; Arts & Crafts – 3 activități pe săptămână; Sport și sănătate – 2 activități pe săptămână; Micii bucătari – o activitate pe săptămână; Proiecte tematice periodice – activități de educație sanitară și educație ecologică, activități de educație rutieră, obiceiuri tradiționale, sărbători naționale și internaționale.